Gevaarlijke stoffen

Gevaarlijke stoffen vervoeren? Kies de veilige weg met Wierks

Binnen diverse beroepen worden stoffen vervoerd. Gaat het om gevaarlijke stoffen, zoals chemicaliën en vuurwerk, dan is daar het speciale ADR-certificaat voor nodig. Met de gedachte ‘veiligheid boven alles’ biedt rijschool Wierks de opleidingen ‘Het vervoeren van gevaarlijke stoffen’ aan. Zo zitten jij en je werknemers altijd vol vertrouwen achter het stuur én zijn jullie op de hoogte van wettelijke regels en maatregelen. Laten we gaan en schrijf je in voor een adr cursus!

Gevaarlijke stoffen

De opleiding ‘Het vervoer van gevaarlijke stoffen’

Wist je dat elke gevaarlijke stof op zijn eigen manier vervoerd moet worden? En dat er voor elke stof specifieke regels zijn? Samen met alle wettelijke maatregelen en preventieve regels kun je stellen dat het echt vakwerk is. Rijschool Wierks is gespecialiseerd in het trainen van ‘gevaarlijke-stoffenchauffeurs’ en erkend ADR-certificaat opleider.

ADR-certificaat: Basis, Tank en specialisme

Er zijn twee ADR-certificaten: Basis en Tank. Ga je met het grotere geschud rijden, bijvoorbeeld met explosieven (Klasse 1) of radioactieve stoffen (Klasse 7)? Dan moet je daarvoor een specialisatieopleiding afronden.

Verplicht: vijfjaarlijkse verlenging

Naast de initiële opleidingen biedt rijschool Wierks ook de verlenging aan. Deze is namelijk elke vijf jaar nodig, zodat je altijd up-to-date achter het stuur zit. Let op: laat je certificaat niet verlopen, deze kan namelijk níet verlengd worden. Het gevolg is dat je opnieuw de initiële ADR-opleiding moet volgen. En eerlijk: da’s natuurlijk hartstikke zonde.

Veilig werken met gevaarlijke stoffen
ADR Certificaat Basis
ADR Certificaat Basis en Tank
ADR Certificaat Basis, Tank, klasse 1 & klasse 7
ADR Certificaat Basis, klasse 1 & klasse 7
ADR Basis verlenging
ADR Basis en Tank verlenging
ADR Basis, Tank en klasse 1 & klasse 7 verlenging
ADR Basis, klasse 1 & klasse 7 verlenging
ADR voor leidinggevenden
Veiligheidsadviseur wegvervoer
Veiligheidsadviseur wegvervoer hercertificering
Vakbekwaamheid gevaarlijke stoffen
Niet wat je zoekt? Bekijk onze opleidingen
Rijopleidingen

Ontdek onze rijopleidingen!

Beroepsopleidingen

Ontdek onze beroepsopleidingen!

Vaaropleidingen

Ontdek onze vaaropleidingen!