Vrachtwagen met aanhangwagen rijbewijs (C1E)

Kleine Vrachtauto met aanhangwagen rijbewijs halen? Wierks wijst je de weg naar jouw rijbewijs C1E!

Waar het rijbewijs C1 focust op ‘lichtere’ vrachtwagens, daar is het rijbewijs C1E speciaal voor de zwaardere jongens onder ons. Weegt jouw auto meer dan 3.500 kilo en wil je een aanhanger of oplegger voortrekken? Dan is dat C1E rijbewijs verplicht. Dit rijbewijs is onmisbaar voor veel beroepschauffeurs én – goed nieuws – met een lach te behalen bij rijschool Wierks.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Je moet in het bezit zijn van een C1/C-rijbewijs
  • Je moet een medische keuring ondergaan bij een ARBO-arts (drie jaar geldig)
  • Aanvullend een Eigen Verklaring omtrent je gezondheid invullen (één jaar geldig)
  • Let op: heb je binnen de afgelopen drie jaar jouw rijbewijs C1/C behaald? dan is de kans groot dat je geen medische keuring hoeft te ondergaan

Meekijken met Wierks: zo ziet een rijbewijs C1E halen eruit

Wil je weten hoe de opleiding eruit ziet bij Verkeerschool Wierks? Bekijk dan onderstaande video’s!

De opleiding rijbewijs C1E

De juiste vaardigheden en een proactieve mindset staan centraal in al onze opleidingen. Om dit maximaal te trainen bootsen we zo veel mogelijk de praktijk na. Je rijdt met een C1E-combinatie – beladen met 1.500 kilo – door de binnenstad en over de snelwegen van Dordrecht. Ook wordt je getraind in het controleren van de lading (zit deze goed vast? Is de verdeling juist?) en leren we je alles over de keuring van de tachograaf én de Algemene Periodieke Keuring. Vergeet ook zeker het papierwerk niet. Want hoe vergelijk je eigenlijk de lengte, reminrichting, koppelingsklasse en laadvermogen met elkaar? Wierks helpt je op weg!

Het examen: dit mag je verwachten

Bij aanvang laat jij de examinator jouw rijbewijs C1 zien. Als deze check erop zit, toon je aan dat je het voertuig in alle facetten en onder uiteenlopende omstandigheden beheerst.

Tot slot laat je zien dat je alle bijzondere verrichtingen als een baas uitvoert. Precies zoals je dat tijdens onze opleiding geleerd hebt!

Niet wat je zoekt? Bekijk onze opleidingen
Rijopleidingen

Ontdek onze rijopleidingen!

Beroepsopleidingen

Ontdek onze beroepsopleidingen!

Vaaropleidingen

Ontdek onze vaaropleidingen!