Auto met aanhanger rijbewijs (BE)

Wil jij je rijbewijs auto met aanhanger rijbewijs (BE) halen? Dan ben je bij Verkeersschool Wierks aan het juiste adres. Wij bereiden jou graag voor op je examen. Het maakt niet uit of je rijbewijs in jouw eigen tempo wilt halen of versneld. Wij begeleiden je van A tot Z in de opleiding!

Auto met aanhanger rijbewijs (BE)

Aanhanger voorttrekken met rijbewijs B

  • Heb je al een rijbewijs B (autorijbewijs) en weegt je aanhanger met inhoud niet meer dan 750 kilo? Dan kun je direct op pad! Een rijbewijs B is dan voldoende.
  • Is je aanhanger met inhoud zwaarder dan 750 kilo, maar komt het gewicht samen met de auto niet boven de 3.500 kilo uit? Dan is een rijbewijs B ook toegestaan.
  • Let op: sinds 19 januari 2013 mag de aanhanger met inhoud zwaarder zijn dan de lege auto. Het kentekenbewijs van de auto moet dan kunnen aantonen dat de auto zo’n zware aanhangwagen of oplegger mag trekken.

Aanhanger voorttrekken met rijbewijs BE

  • De rijbewijscategorie BE geldt sinds 19 januari 2013 voor een auto met aanhanger of oplegger van maximaal 3.500 kilo (leeggewicht + laadvermogen). Alleen onder bepaalde voorwaarden mag de aanhanger of oplegger zwaarder zijn dan 3.500 kilo
  • Was je vóór 19 januari 2013 al in het bezit van een rijbewijs BE? Dan blijven voor jou de oude regels gelden: geen maximumgewicht voor aanhanger of oplegger dus
  • Tip: let wel op de maximale trekhaaklast. Deze staat vermeld in het kentekenbewijs of instructieboekje
Eerst even checken: wat is jouw maximale trekgewicht?

Wil je weten of jouw rijbewijs geschikt is voor een bepaalde combinatie? Achterhaal dan eerst welk maximum gewicht je auto mag trekken. Die gegevens vind je op het kentekenbewijs van je auto.

Let op: soms is groot rijbewijs nodig

Weegt jouw auto meer dan 3.500 kilo en wil je een aanhanger of oplegger voortrekken? Dan is een rijbewijs C1E verplicht. Wil je hier meer over weten? Wij van Wierks staan je graag te woord.

Niet wat je zoekt? Bekijk onze opleidingen
Rijopleidingen

Ontdek onze rijopleidingen!

Beroepsopleidingen

Ontdek onze beroepsopleidingen!

Vaaropleidingen

Ontdek onze vaaropleidingen!