Code 95 opleidingen

Code 95 opleiding in Zuid-Holland: als beroepschauffeur de weg de baas blijven 

Ben je beroepschauffeur of heb je de droom om beroepschauffeur te worden? Snappen we, want wat ís het een tof, vrij en avontuurlijk vak! Goed om te weten: elke beroepschauffeur heeft een code 95 vermelding op het rijbewijs nodig. Deze laat zien dat je als chauffeur beroepsmatig een voertuig kunt besturen en hierin blijft bijscholen. Een code 95 nascholing is namelijk vijf jaar geldig. Na 5 jaar, moet je de code 95 verlengen met een nascholingscursus. Alleen met het verlengen blijft de code 95 geldig. Met een verlopen code mag je als chauffeur met rijbewijs C of D niet beroepsmatig rijden.  Is het tijd voor een code 95 opleiding? Dan is Wierks jouw partij. Hieronder zie je ons grote aanbod in theoriecursussen en praktijkopleidingen.

Prijs opvragen

Planning Code 95

Praktijk opleidingen
Theorie opleidingen
Verplicht voor beroepschauffeurs

In het kort: een succesvol afgeronde code 95 opleiding is herkenbaar aan een code op je rijbewijs. Deze is verplicht voor beroepschauffeurs die een C1(E), C(E), D1(E) rijbewijs nodig hebben. Als beroepschauffeur breng je vaak meer tijd door op de weg dan bij je gezin of met je vrienden. Niet gek dat die kennis dus altijd scherp moet zijn. In heel Europa is de code 95 geïntroduceerd. De voornaamste reden hiervoor, is het verbeteren van de verkeersveiligheid. Zodra alle beroepschauffeurs extra vaardig zijn, zou het aantal verkeersongevallen in Europa teruggedrongen kunnen worden. Bij Wierks staan we voor kennis, kunde én een glimlach. Dat betekent dat je bij ons de beste leerervaring krijgt, maar ook de leukste.

Stel jouw eigen code 95 nascholing samen

Jouw code 95 nascholing stel je samen uit een pakket van verschillende soorten opleidingen en trainingen. Kies uit theorie én praktijkopleidingen en creëer op die manier een traject dat bij je past. De enige voorwaarde die het CBR/CCV stelt? Dat je één praktijkdag volgt. Wil je jouw traject maximaal op maat maken? Vul hem dan aan met een cursus op maat. Zodra het CBR/CCV deze goedkeurt, gaan we – in overleg met jou – aan de slag. Tot slot: Alle cursussen die Wierks aanbiedt tellen mee voor de nascholing in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid. Ook staat erbij of de gemaakte uren meetellen als theorie- of praktijkuren.

Code 95
Code 95 opleidingen
Code 95 opleidingen
Niet wat je zoekt? Bekijk onze opleidingen
Rijopleidingen

Ontdek onze rijopleidingen!

Beroepsopleidingen

Ontdek onze beroepsopleidingen!

Vaaropleidingen

Ontdek onze vaaropleidingen!