VCA cursus Dordrecht

Ben je een beroepschauffeur? Of wil je beroepschauffeur worden? En ben je daarom op zoek naar een VCA cursus Dordrecht? Dan ben je bij Verkeersschool Wierks aan het juiste adres. Verkeersschool Wierks heeft al jaren ervaring in het geven van beroepsopleidingen, waaronder ook VCA. Je kunt bij ons zowel terecht voor het Basisveiligheid VCA en Veiligheid voor operationele leidinggevenden VCA. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie of wanneer je jezelf wilt aanmelden.

Je kunt bij ons zowel terecht voor het Basisveiligheid VCA en Veiligheid voor operationele leidinggevenden VCA. Voor meer informatie hierover kun je contact met ons opnemen.

VCA cursus Dordrecht

Onze opleidingen voldoen aan alle noodzakelijke erkenningen en worden gegeven door kwalitatief hoog opgeleide en WRM gecertificeerde rijinstructeurs.

Vraag een prijs op

Waarom een VCA cursus Dordrecht?

VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. En tegenwoordig staat de V van Veiligheid ook voor Gezondheid en Milieu (VGM). Het is een programma dat een bedrijf helpt om veilig en gezond te werken en het aantal ongevallen te verminderen. Naast dat een bedrijf VCA gecertificeerd kan zijn, moeten hiervoor ook de werknemers over een VCA certificaat beschikken. Het kan zijn dat een opdrachtgever of werkgever het VCA verplicht stelt, maar het VCA geldt ook als onderdeel van de verplichte bijscholing.

VCA wordt in de meeste gevallen verplicht gesteld wanneer je als chauffeur gaat werken met risicovolle stoffen of in een risicovolle omgeving terecht komt. Daarnaast is het een onderdeel van de bijscholing en nascholing. Chauffeurs (vrachtwagenchauffeurs en buschauffeurs) zijn sinds een aantal jaren verplicht om iedere 5 jaar minimaal 35 uur bijscholing te volgen. Dit is een vereiste, naast de geldigheid van het rijbewijs, om de vakbekwaamheid te behouden. Het (opnieuw) behalen van de VCA draagt bij aan het vol maken van deze uren. Ook voor bijscholing kun je bij ons terecht.

Wat wordt er tijdens de VCA cursus behandeld?

Tijdens de basis cursus doen deelnemers basiskennis op over veiligheid en krijgen inzicht in alle veiligheidsaspecten betreffende het werken voor VCA-gecertificeerde bedrijven. Tijdens deze cursus zullen de volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Arbeidsomstandighedenwetgeving
  • Risico’s en preventie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Brand- en explosiegevaar
  • Elektriciteit
  • Machines en gereedschappen
  • Hijsen en tillen
  • Werken op hoogte
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Na afloop van de cursus moet er een examen worden afgelegd. Bij voldoende beoordeling van het examen wordt het certificaat Basisveiligheid VCA uitgereikt. Deze is dan voor 10 jaar geldig.

VCA cursus Dordrecht bij Verkeersschool Wierks

Wil je jouw VCA certificaat behalen in de omgeving Dordrecht? Dan kun je bij ons terecht. Heb je nog vragen over de kosten en de inhoud van de cursus? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden tot nascholing? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Vraag een prijs op

Wij komen zo snel mogelijk op jouw vrijblijvende prijsaanvraag terug!

Prijs opvragen

Direct inplannen

Plan je nascholingscursussen/opleidingen direct in via ons planningssysteem!

INPLANNEN