Scooter rijbewijs Papendrecht

Bij Verkeersschool Wierks kun je terecht voor elk scooter rijbewijs Papendrecht. Voor het behalen van je bromfietsrijbewijs, zal je twee examens moeten behalen. Hierbij gaat het om een theorie en praktijk examen voor de bromfiets. Je start altijd met het theorie examen voordat je het praktijk examen mag afleggen.

Vanaf 15,5 jaar theorie examen

Sinds 2011 mag iedereen vanaf 15,5 jaar oud het theorie examen afleggen en behalen. Bij het theorie examen zal je 50 meerkeuze vragen moeten beantwoorden, waarvan er minimaal 44 correct moeten zijn. Er mogen dus maximaal 6 foutieve antwoorden gegeven worden. Wanneer het theorie examen succesvol is afgelegd, mag er begonnen worden met het praktijk gedeelte zodat het bromfietsrijbewijs behaald kan worden.

Autorijscholen Dordrecht

Onze opleidingen voldoen aan alle noodzakelijke erkenningen en worden gegeven door kwalitatief hoog opgeleide en WRM gecertificeerde rijinstructeurs.

Vraag een prijs op

Hoe gaan de praktijklessen voor scooter rijbewijs Papendrecht?

Als voorbereiding op het praktijk gedeelte van het examen, zijn er een aantal praktijklessen nodig. Per persoon verschilt het aantal lessen wat nodig is, doordat dit afhankelijk is van diverse factoren. Bij deze factoren kun je onder andere denken aan je leersnelheid, het verkeersinzicht, kennis over de bromfiets en natuurlijk de rijvaardigheid. Uit onze ervaringen is gebleken dat met het bromfietsrijbewijs AM er gemiddeld vier rijlessen nodig zijn om het examen te kunnen behalen. Het komt wel eens voor dat het aantal van vier lessen niet genoeg is, waardoor er extra praktijklessen nodig zijn. Dit doen wij zodat het gewenste examenniveau behaald kan worden. Bij de praktijklessen rijdt er een instructeur achter je aan die erop let of je de verschillende onderdelen van het examen wel goed uitvoert. Dit is onder andere het goed kijken en het naleven van de verkeersregels die van toepassing zijn.

Aanmelden scooteropleiding
Autorijscholen Dordrecht

Rijopleidingen

Ontdek de veelzijdige rijopleidingen van Wierks!

Rijlessen pakket Dordrecht

Beroepsopleidingen

Bekijk ons brede aanbod aan beroepsopleidingen.

Rijlessen pakket Dordrecht

Nascholing

Theorie en praktijk voor een uitstekende vakbekwaamheid.

Kom in contact

Onze medewerkers staan klaar om jouw vragen te beantwoorden!

In contact komen

Vraag een prijs op

Wij komen zo snel mogelijk op jouw vrijblijvende prijsaanvraag terug!

Prijs opvragen