Scooter rijbewijs Papendrecht

U wilt graag een scooter rijbewijs Papendrecht behalen? Zit daar eigenlijk een verschil tussen? Een scooter is een type bromfiets. Dit is dan ook de reden dat we praten over het behalen van een bromfietsrijbewijs in plaats van een scooter rijbewijs halen in Papendrecht. Bij Verkeersschool Wierks kunt u voor elke bromfiets een rijbewijs behalen. Voordat je een bromfietsrijbewijs kunt behalen, moet je twee examens afleggen. Dit is het bromfiets theorie-examen en het bromfiets praktijkexamen. Je start altijd met het theorie examen!

Vanaf 15,5 jaar theorie examen

Sinds het jaar 2011 kan je al met de leeftijd van 15,5 jaar het bromfiets theorie examen afleggen. Bij het theorie examen moet je 50 meerkeuze vragen beantwoorden, waarvan er minimaal 44 juist moeten zijn. Er mogen dus maximaal 6 fouten gemaakt worden. Als het theorie examen behaald is, kan er begonnen worden aan het praktijk examen, zodat het bromfietsrijbewijs behaald kan worden.

Hoe gaan de praktijklessen voor scooter rijbewijs Papendrecht?

Om je voor te bereiden om het praktijkexamen zijn er een aantal praktijklessen nodig. Dit is voor elk persoon verschillend en afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren zijn onder andere je rijvaardigheid, kennis over de bromfiets, leersnelheid en verkeersinzicht. Wij gaan er bij het bromfietsrijbewijs AM vanuit dat gemiddeld vier rijlessen voldoende zouden moeten zijn voor het behalen van het examen. Mocht het voorkomen dat dit niet genoeg is, dan plannen wij een aantal praktijklessen extra, zodat u altijd op het gewenste examenniveau uitkomt. Tijdens de praktijklessen rijdt er een instructeur achter je aan, die op verschillende zaken let. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het goed kijken en het naleven van de verkeersregels.

MEER INFORMATIE AANVRAGEN
Scooter rijbewijs Papendrecht