Cursus autolaadkraan met hijsfunctie

Op zoek naar een cursus autolaadkraan met hijsfunctie? Dan ben je bij Verkeersschool Wierks aan het juiste adres! Verkeersschool Wierks biedt verschillende nascholing cursussen aan, waaronder de cursus autolaadkraan. Deze cursussen tellen mee voor de nascholing in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid.

Meer informatie over de cursus? Of direct een cursus inplannen? Dat kan via onze website!

Cursus autolaadkraan met hijsfunctie bij Verkeersschool Wierks

Deelnemers doen kennis en vaardigheden op met betrekking tot het opstellen, de stabiliteit en belastbaarheid van de kraan en de werking van het hydraulisch systeem. Zie hieronder de inhoud van één van onze autolaadkraan cursussen (de inhoud van de opleiding kan indien dit gewenst is, aangepast worden aan de wensen van de opdrachtgever).

Cursus autolaadkraan code 95

Onze opleidingen voldoen aan alle noodzakelijke erkenningen en worden gegeven door kwalitatief hoog opgeleide en WRM gecertificeerde rijinstructeurs.

Vraag een prijs op

Inhoud

Theorie

  • Wettelijke eisen
  • Techniek en werkvoorbereiding
  • Eisen aan hijsmiddelen
  • Werken met verschillende lasten
  • Afkeurnormen Hijsgereedschap

Praktijk

  • Controle en uitvouwen van de autolaadkraan
  • Maken van een hijsplan
  • Gebruik van hijsgereedschappen
  • Laden en lossen, hijsen en plaatsen van lasten
  • Invouwen en rijklaar maken

Certificaat

Na afloop wordt zowel een theorie- als een praktijkexamen afgenomen. Bij voldoende beoordeling van de twee afzonderlijke examens wordt het TCVT certificaat Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie uitgereikt. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Verlengen certificaat

Voor het verlengen van de TCVT-certificaat moet contact worden opgenomen met de certificaatinstellingen DNV of TuV. Deze certificaatinstellingen beslissen of het certificaat kan worden verlengd.

Voor verlenging is het nodig dat de machinist in de voorliggende periode voldoende uren op de kraan heeft gedraaid en dat hij de verplichte 2 dagen bijscholing heeft gevolgd (dit is alleen verplicht voor certificaten die zijn afgegeven na 1 februari 2008 voor MK en na 1 juli 2008 voor alle overige certificaten).

Nascholing

De opleiding Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie telt mee voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs en vertegenwoordigt een waarde van 21 theorie-uren

Meer informatie over de cursus

Meer informatie over de cursus? Bekijk al onze autolaadkraan cursussen. Voor meer informatie over de cursus autolaadkraan met hijsfunctie kun je direct contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan voor je klaar om je vragen z.s.m. te beantwoorden.

Vraag een prijs op

Wij komen zo snel mogelijk op jouw vrijblijvende prijsaanvraag terug!

Prijs opvragen

Direct inplannen

Plan je nascholingscursussen/opleidingen direct in via ons planningssysteem!

INPLANNEN