Vrachtauto met aanhangwagen (C1E)

Voorwaarde om het vrachtauto met aanhangwagen rijbewijs te halen, is dat je in het bezit bent van het C1 rijbewijs.

Je moet een medische keuring ondergaan en de bijbehorende Eigen Verklaring invullen. Heb je het rijbewijs C1 korter dan 3 jaar geleden gehaald, dan hoef je waarschijnlijk niet opnieuw medisch gekeurd worden. Een medische keuring is namelijk drie jaar geldig en de Eigen Verklaring 1 jaar.

Vrachtauto met aanhangwagen

Onze rijopleidingen voldoen aan alle noodzakelijke erkenningen en worden gegeven door kwalitatief hoog opgeleide en WRM gecertificeerde rijinstructeurs.

Vraag een prijs op

Rijbewijs C1E halen bij Verkeersschool Wierks

Wil je weten hoe de opleiding eruit ziet bij Verkeerschool Wierks? Bekijk dan onderstaande video’s!

Vrachtauto met aanhangwagen C1E rijbewijs behalen bij  Verkeersschool Wierks

Tijdens het rijden met een CE-combinatie die met 1500 kg. beladen is, wordt zo veel mogelijk de praktijk nagebootst. Het rijden vindt plaats in de binnenstad van Dordrecht, maar ook de snelwegen komen aan de orde.

Niet alleen het rijden, maar ook het aan- en afkoppelen komen aan de orde, evenals de controle van het voertuig. Je moet ook de lading controleren of deze goed vast ligt en hoe alles verdeeld is over de laadvloer. Tevens moet je weten hoe het zit met de keuring van de tachograaf en met de Algemene Periodieke Keuring.

Bij de controle van de papieren moet je precies kunnen vertellen waarom de aanhanger of oplegger aangekoppeld mogen worden. Je moet de lengte, reminrichting, koppelingsklasse en laad­vermogen met elkaar vergelijken. Deze controle doe je met de autopapieren voor je.

Tijdens het uiteindelijke examen, moet je aan de examinator het Rijbewijs C1 kunnen tonen daarnaast je de examinator tonen, dat je het voertuig in alle facetten en onder uiteenlopende omstandigheden beheerst. Belangrijk onderdeel van het examen vormen ook de bijzondere verrichtingen.

Kom in contact

Onze medewerkers staan klaar om jouw vragen te beantwoorden!

In contact komen

Vraag een prijs op

Wij komen zo snel mogelijk op jouw vrijblijvende prijsaanvraag terug!

Prijs opvragen