Camperrijbewijs C1

Het vrachtautorijbewijs krijgt twee categorieën: C1 en C. Het C1-rijbewijs is voor lichte vrachtauto’s en campers (tussen 3.500 kg en 7.500 kg), vandaar de naam Camperrijbewijs. Het C-rijbewijs is voor vrachtauto’s zwaarder dan 7.500 kg.

Het camperrijbewijs C1 kan op twee manieren gehaald worden:

Mogelijkheid 1: Rijbewijstraject

Dit traject kun je volgen als je geboren bent vóór 1 juli 1955. Ook bestaat er voor bepaalde groepen chauffeurs vrijstelling van de vakbekwaamheid.

Mogelijkheid 2: Vakbekwaamheidstraject

Het Vakbekwaamheidstraject is voor mensen die beroepschauffeur willen worden.

Camperrijbewijs C1

Onze rijopleidingen voldoen aan alle noodzakelijke erkenningen en worden gegeven door kwalitatief hoog opgeleide en WRM gecertificeerde rijinstructeurs.

Vraag een prijs op

1: Rijbewijstraject

Na medische keuring door een Arbo-arts en het invullen van je Eigen Verklaring over je gezondheid krijg je bij goedkeuring door het CBR een verklaring van medische geschiktheid. (VG) Vervolgens kun je starten met de opleiding. We starten met de theoretische vakken, te weten:

Rijbewijs 1 (RV1-light )

Deze cursus bestaat uit de onderdelen verkeerkennis en een technische kennis.

Rijbewijs 2 (R2C)

Deze cursus bestaat uit het onderdeel vervoersadministratieve kennis zoals o.a. vergunningen, rij- en rusttijden, vervoersvoorwaarden, vervoersdocumenten en douaneafhandeling

Cursussen voor deze vakken worden zowel overdag als ’s avonds verzorgd. Als je deze twee theorievakken hebt behaald, mag je praktijklessen volgen om vervolgens daar ook examen voor te doen.

2: Vakbekwaamheidstraject:

Het Vakbekwaamheidstraject is voor mensen die beroepschauffeur willen worden en niet vallen binnen de bovengenoemde vrijstellingen.

Vakbekwaamheid 1 (RV1)

Deze cursus bestaat uit de onderdelen verkeerkennis en technische kennis.

Vakbekwaamheid 2 (V2C)

Deze cursus bestaat uit het onderdeel vervoersadministratieve kennis zoals o.a. vergunningen, rij- en rusttijden, vervoersvoorwaarden, vervoersdocumenten en douaneafhandeling.

Vakbekwaamheid III (V3C)

Dit is een theoretisch examen met Case-studies

Toets besloten terrein (VPBC)

Op een besloten terrein wordt een parcours uitgezet waarbij je vooruit en achteruit diverse manoeuvres moet maken zonder de obstakels te raken.

Praktische toets (VPTC)

Dit is een praktische vaardighedentoets.

Camperrijbewijs Dordrecht
Camperrijbewijs

De Praktijkopleiding camperrijbewijs C1

Tijdens het rijden met de vrachtauto wordt zo veel mogelijk de praktijk nagebootst. Het rijden vindt zowel binnen als buiten de bebouwde kom plaats. Het uiteindelijke praktijkexamen duurt totaal 90 minuten. Tijdens het examen moet je de examinator tonen, dat je het voertuig in alle facetten en onder uiteenlopende omstandigheden beheerst.

Verplichte nascholing

Sinds 8 september 2009 is het chauffeursdiploma vervangen door de code 95 op het camperrijbewijs met daarbij een datum, welke 5 jaar in de toekomst ligt. Binnen die 5 jaar ben je verplicht 35 uur nascholing te volgen om je vakbekwaamheid (=code 95) te behouden.

Kom in contact

Onze medewerkers staan klaar om jouw vragen te beantwoorden!

In contact komen

Vraag een prijs op

Wij komen zo snel mogelijk op jouw vrijblijvende prijsaanvraag terug!

Prijs opvragen