Bus met aanhanger DE

Bus met aanhanger DE rijbewijs halen? Dat kan bij Verkeersschool Wierks! Voorwaarde om dit rijbewijs te halen, is dat je in het bezit bent van een D1/D-rijbewijs.

Voor een D1E rijbewijs moet je minimaal 21 jaar zijn (vanaf 18 mits vakbekwaamheid).
Voor een DE rijbewijs is dit 24 jaar (vanaf 21 mits vakbekwaamheid).

Bij het inschrijven voor een rijopleiding moet de kandidaat een medische “Eigen verklaring” (EV) invullen. Tevens moet je een medische keuring ondergaan.
Heb je je rijbewijs D1/D korter dan 3 jaar geleden gehaald, dan hoef je waarschijnlijk geen Eigen Verklaring in te vullen en hoef je niet opnieuw medisch gekeurd worden.

Tijdens het rijden met een autobus met aanhangwagen wordt zo veel mogelijk de praktijk nagebootst. Het rijden vindt plaats in de binnenstad van Dordrecht, maar ook de snelwegen komen aan de orde. Niet alleen het rijden, maar ook de controle van het voertuig komt aan de orde.

Het uiteindelijke examen begint altijd met een controle van de papieren van de combinatie. Je moet uitleggen hoeveel laadvermogen de combinatie heeft, de hoogte, lengte en breedte vertellen en de wielbasis verklaren. Daarna komt de voertuigcontrole. Het rijexamen duurt totaal 90 minuten. Tijdens het examen moet je de examinator tonen dat je het voertuig in alle facetten en onder uiteenlopende omstandigheden beheerst. Belangrijk onderdeel van het examen vormen ook de bijzondere verrichtingen.

Verplichte nascholing:

Sinds 8 september 2008 is het chauffeursdiploma vervangen door de code 95 op het rijbewijs met daarbij een datum, welke 5 jaar in de toekomst ligt. Binnen die 5 jaar ben je verplicht 35 uur nascholing te volgen om je vakbekwaamheid (=code 95) te behouden.

Bus met aanhanger DE

Onze rijopleidingen voldoen aan alle noodzakelijke erkenningen en worden gegeven door kwalitatief hoog opgeleide en WRM gecertificeerde rijinstructeurs.

Vraag een prijs op

Kom in contact

Onze medewerkers staan klaar om jouw vragen te beantwoorden!

In contact komen

Vraag een prijs op

Wij komen zo snel mogelijk op jouw vrijblijvende prijsaanvraag terug!

Prijs opvragen