Varen in de praktijk

Eenmaal op het water is het varen niet zo moeilijk en lijkt iedereen een ervaren schipper. Maar het afvaren en straks weer terug aan de steiger of in de box… en wat als het onderweg drukker blijkt te zijn? Dan is er niet altijd veel ruimte en komt het er op aan om soepel het schip te varen en de bemanning waar nodig een taak te geven.

De cursus kan gevolgd worden op de volgende data:

  • zaterdag 15 april van 10.00 tot 13.00 of van 14.00 tot 17.00.
  • zondag 16 april van 10.00 tot 13.00 of van 14.00 tot 17.00.

Prijs:

€ 175,- (incl. koffie/thee en een kop soep tijdens de evaluatie)

Onze opleidingen voldoen aan alle noodzakelijke erkenningen en worden gegeven door kwalitatief hoog opgeleide instructeurs.

Prijs aanvragen

Cursus onderdelen

Zelf aan het roer. Uitvaren, onderweg en weer veilig aanleggen. Hoe instrueer ik de bemanning (vriendelijk en duidelijk)? Met welke lijn leg ik het schip eerst vast en hoe vaar je later weer handig weg? Met de theorie van het vaarbewijs 1 in gedachte blijkt elk schip veel meer te kunnen dan je eerst denkt. Sterker nog: dat blijk je zelf ook te kunnen na een ochtend of middag samen trainen.

Samen met twee andere cursisten vaar je een ochtend of middag met de Polaris1, een 8 meter motorkruiser met 32 PK inboard diesel. Vanuit Drimmelen steken we de beneden Merwede over en gaan in de Aakvlaai manoeuvreren met de Polaris1.

Meer vaaropleidingen

Kom in contact

Onze medewerkers staan klaar om jouw vragen te beantwoorden!

In contact komen

Vraag een prijs op

Wij komen zo snel mogelijk op jouw vrijblijvende prijsaanvraag terug!

Prijs opvragen