Marifonie

Met een marifoon leg je contact met andere watersporters, havenmeesters en brugwachters. Wat zijn de gewoonten, hoe roep je op? Opleiding voor het basiscertificaat marifonie. Wil je nog verder weg? Dan is GMDSS een vervolg. Een grotere bevoegdheid (zeevaartmarifoon), DSC mogelijkheden en meer apparatuur (bv. EPIRB, SART).

De cursus kan gevolgd worden op de volgende data:

  • In overleg

Prijs:

€ 250,- incl. boek, lunch en examen 

Onze opleidingen voldoen aan alle noodzakelijke erkenningen en worden gegeven door kwalitatief hoog opgeleide instructeurs.

Prijs opvragen

Cursus informatie

Van het boek ‘Marifonie & Marcom-B’, 10e druk zullen we tijdens de cursus de eerste vier hoofdstukken doornemen. Als je tijd hebt is het natuurlijk handig om alvast het boek in te zien. Met name uit hoofdstuk 3 zijn het NATO spellingsalfabet (§ 3.1.1) en het kanalenoverzicht (§ 3.1.2) handig om alvast te leren. Vooral hoofdstuk 4 met het Nood-Spoed- en veiligheidsverkeer gaan we tijdens de cursus samen intensief doornemen. Achterin het boek is een overzicht opgenomen van afkortingen. We mailen je onze versie daarvan. Daarin hebben we de afkortingen die je voor het examen moet kennen vetgedrukt. De andere afkortingen zijn voor het GMDSS deel.

Het programma zal er als volgt uitzien:

09.15 – 09.30: Inloop
09.30 – 12.30: Cursus
12.30 – 13.00: Verzorgde lunch
13.30 – 15.00: Cursus
15.30 – 16.00: Zelf oefenen
16.00 – 17.00: Examen

Meer vaaropleidingen

Kom in contact

Onze medewerkers staan klaar om jouw vragen te beantwoorden!

In contact komen

Vraag een prijs op

Wij komen zo snel mogelijk op jouw vrijblijvende prijsaanvraag terug!

Prijs opvragen