Marifonie

Met een marifoon leg je contact met andere watersporters, havenmeesters en brugwachters. Wat zijn de gewoonten, hoe roep je op? Dit is de opleiding voor het basiscertificaat marifonie.

De marifoon is er om het varen nog veiliger te maken op het water hoort u immers niet wat de schepen om u heen doen, en als beginnend schipper is dit soms ook moeilijk in te schatten. Daarbij heeft het hebben gevolgd van de marifoon cursus ook grote waarde wanneer u in een noodsituatie belandt. Middels de marifoon kunt u dan de hulpdiensten inschakelen en tegelijkertijd de schepen om u heen waarschuwen. Op grotere wateren is het gebruik van een mobiele telefoon vaak niet mogelijk wegens slecht of zelfs geen bereik.

De cursus kan gevolgd worden op de volgende data:

  • In overleg

Prijs:

€ 250,- incl. boek, lunch en examen 

Onze opleidingen voldoen aan alle noodzakelijke erkenningen en worden gegeven door kwalitatief hoog opgeleide instructeurs.

Prijs opvragen

Cursus informatie

Van het boek ‘Marifonie & Marcom-B’ zullen we de eerste vier hoofdstukken doornemen. Als je tijd hebt is het natuurlijk handig om van te voren het boek in te zien. Met name uit hoofdstuk 3, het NATO spellingsalfabet (§ 3.1.1) en het kanalenoverzicht (§ 3.1.2), is handig om alvast te leren. Vooral hoofdstuk 4 met het Nood-Spoed- en veiligheidsverkeer gaan we zaterdag samen intensief doornemen. Achterin het boek is een overzicht opgenomen van afkortingen.

Wij zullen een versie naar je toesturen met daarin vetgedrukt de afkortingen die je voor het examen moet kennen. De andere afkortingen zijn voor het GMDSS deel.

Meer vaaropleidingen

Kom in contact

Onze medewerkers staan klaar om jouw vragen te beantwoorden!

In contact komen

Vraag een prijs op

Wij komen zo snel mogelijk op jouw vrijblijvende prijsaanvraag terug!

Prijs opvragen