Bromfietsrijbewijs AM halen

Bromfietsrijbewijs of scooterrijbewijs? Wat is nu eigenlijk het verschil? Een scooter is een type bromfiets, vandaar dat we hier niet over scooter praten, maar over bromfiets. Verkeersschool Wierks biedt voor elke bromfiets namelijk een rijbewijs aan! Om je bromfietsrijbewijs te kunnen behalen moet je twee examens behalen, te weten een bromfiets theorie-examen en een bromfiets praktijkexamen. Je begint allereerst met de theorie.

Meer weten? Dan kun je contact met ons opnemen.

Al vanaf 15,5 jaar bromfiets theorie examen

Sinds 2011 kan je met 15,5 jaar je bromfiets theorie-examen afleggen. Bij het theorie-examen krijg je 50 meerkeuzevragen, waarvan je er 44 goed moet beantwoorden. Maximaal mogen er dus maar 6 fouten gemaakt worden. Als de bromfiets theorie behaald is, kan er begonnen worden aan het praktijkexamen, zodat je het bromfietsrijbewijs kan halen.

Bromfietsrijbewijs praktijklessen

Om je voor te bereiden op het praktijkexamen is er een aantal praktijklessen nodig. Hoeveel je er precies nodig hebt, is per persoon verschillend. Dit is onder andere afhankelijk van je rijvaardigheid, kennis over de bromfiets, leersnelheid en verkeersinzicht. Wij gaan er bij het bromfietsrijbewijs AM vanuit dat gemiddeld vier rijlessen voldoende zouden moeten zijn. Mocht dit niet het geval zijn plannen wij een aantal praktijklessen extra, zodat je altijd op het gewenste examenniveau uitkomt. Bij de praktijklessen rijdt er een instructeur achter je aan die op alle zaken let. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het goed kijken en het naleven van de verkeersregels.

Bromfietsrijbewijs

Onze rijopleidingen voldoen aan alle noodzakelijke erkenningen en worden gegeven door kwalitatief hoog opgeleide en WRM gecertificeerde rijinstructeurs.

Prijs aanvragen