Klein Vaarbewijs 1 (KVB1)

Het Vaarbewijs 1 is het basisvaarbewijs en dien je in je bezit te hebben als je met een vaarbewijsplichtig schip op kleine binnenwateren zoals rivieren, meren, kanalen of plassen gaat varen. Dit met uitzondering van de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer (incl. het Markermeer en het IJmeer), de Waddenzee, de Eems en de Dollard. Vaarbewijs plichtige schepen zijn: alle zeil- en motorschepen vanaf 15 meter tot en met 24,99 meter, beroepsvaartuigen vanaf 15 meter tot en met 20 meter en alle sleep- of duwboten waarbij het sleepte niet langer is dan 20 meter. Ook worden alle schepen die harder kunnen dan 20 kilometer per uur (hieronder vallen ook rubberboten, waterscooters en jetski’s) gezien als een vaarbewijsplichtig schip. De minimum leeftijd voor het Vaarbewijs is 18 jaar. Echter, het is mogelijk om onder de 18 jaar examen te doen. Je zal in dit geval een getuigschrift krijgen die je vanaf jouw 18e jaar in kan wisselen voor het Vaarbewijs.

Het examen voor het Klein Vaarbewijs 1 bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Deze vragen leveren in totaal 80 waarderingspunten op. Wanneer je 56 punten of meer hebt, ben je geslaagd. Voor dit examen krijg je maximaal 60 minuten de tijd.

Examen Klein Vaarbewijzen

Het examen wordt afgenomen door het CBR. Het inplannen van het examen kan je zelf doen via Mijn CBR. Wij adviseren om het examen zo snel mogelijk in te plannen zodat dit aansluit bij de cursus.

Klein Vaarbewijs 1

Kom in contact

Onze medewerkers staan klaar om jouw vragen te beantwoorden!

In contact komen

Vraag een prijs op

Wij komen zo snel mogelijk op jouw vrijblijvende prijsaanvraag terug!

Prijs opvragen