Nascholing

Sinds 10 september 2009 zijn vrachtautochauffeurs verplicht iedere 5 jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Voor buschauffeurs geldt dit al vanaf september 2008. Er is afgesproken dat chauffeurs die al een rijbewijs C bezaten voor 10 september 2009 en chauffeurs die al een rijbewijs D bezaten voor 10 september 2008 in hun eerste periode van verplichte nascholing zeven jaar de tijd krijgen om aan de nascholing te voldoen in plaats van de normale 5 jaar. Deze chauffeurs moeten dus voor 10 september 2015 (D-rijbewijs) en 10 september 2016 (C-rijbewijs) hun 35 uur nascholing gevolgd hebben.  Alleen die chauffeurs die voldoen aan de verplichte nascholing kunnen hun vakbekwaamheid behouden. Voldoe je dus niet aan deze verplichting, dan mag je je vak niet meer uitoefenen! Het rijbewijs C blijft wel gewoon geldig, maar je bent pas weer vakbekwaam, als je alsnog de verplichte nascholing hebt gevolgd. Het chauffeursdiploma vervalt als vakbekwaamheidseis. Hiervoor in de plaats komt een aantekening code 95 op je rijbewijs met daarachter de datum waarop deze verloopt.

Welke nascholingscursussen en opleidingen zijn er?

De nascholing kan worden samengesteld uit een pakket van diverse soorten opleidingen en trainingen zoals bijvoorbeeld ADR, Het Nieuwe Rijden, Digitale Tachograaf, Rijvaardigheidstrainingen, Intern Transport, VCA etc. Zo zijn er ook zeer praktijkgerichte cursussen mogelijk. Uit het gehele pakket van opleidingen kunt u zelf een keuze maken. De enige eis die het CBR/CCV stelt is dat de beroepschauffeur minimaal één praktijkdag volgt.

De lijst met cursussen kan aangevuld worden met een cursus “op maat”, dit naar wens van een bedrijf. Het CBR/CCV moet deze maatwerkscholing echter wel goedkeuren. Dit kunnen wij in overleg met u verzorgen

De volgende cursussen die Verkeersschool Wierks aanbiedt, tellen mee voor de nascholing in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid. Tevens staat vermeld of de cursusuren meetellen als theorie-uren of praktijkuren.

Niet wat je zoekt? Navigeer eens verder

Beroepsopleidingen

Bekijk ons aanbod beroepsopleidingen.

Rijopleidingen

Bekijk ons aanbod rijopleidingen.

Personenvervoer

Huur één van de bussen van Wierks!

Kom in contact

Onze medewerkers staan klaar om jouw vragen te beantwoorden!

In contact komen

Vraag een prijs op

Wij komen zo snel mogelijk op jouw vrijblijvende prijsaanvraag terug!

Prijs opvragen