Gevaarlijke stoffen

Het vervoer van gevaarlijke stoffen dient op een veilige manier te gebeuren en is met tal van wettelijke maatregelen omgeven. Chauffeurs moeten niet alleen die regels kennen en acht nemen, maar dienen ook te weten welke preventieve maatregelen zij moeten nemen bij het laden en lossen.

Het ADR-certificaat is verplicht voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren. Afhankelijk van de verpakking van gevaarlijke stoffen die vervoerd worden, zijn er verschillende certificaten; Basis en Tank. Daarnaast zijn er nog specialisatie opleidingen voor explosieven (Klasse 1) of radioactieve stoffen (Klasse 7).

Verkeerschool Wierks te Dordrecht biedt opleidingen voor zowel de initiële opleiding als de verlenging aan, die elke 5 jaar moet plaatsvinden. Let op: verlopen certificaten kunnen niet worden verlengd. Chauffeurs met een verlopen certificaat dienen opnieuw aan de initiële ADR opleiding deel te nemen en examen te doen.

Verkeersschool Wierks biedt de volgende opleidingen aan:

Onze rijopleidingen voldoen aan alle noodzakelijke erkenningen en worden gegeven door kwalitatief hoog opgeleide en WRM gecertificeerde rijinstructeurs.

Klik hier voor de planning

Kom in contact

Onze medewerkers staan klaar om jouw vragen te beantwoorden!

In contact komen

Vraag een prijs op

Wij komen zo snel mogelijk op jouw vrijblijvende prijsaanvraag terug!

Prijs opvragen