VCA opleiding

Ben je vrachtwagenchauffeur? En wil je daarom een VCA opleiding volgen? Verkeersschool Wierks is een gecertificeerd bedrijf waar je jouw VCA opleiding kunt volgen en het certificaat kunt behalen. Hiermee laat je zien dat je over basiskennis van Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) bezit, en dat je veilig kunt werken volgens de richtlijnen van het VCA.

Je kunt bij ons zowel terecht voor het Basisveiligheid VCA en Veiligheid voor operationele leidinggevenden VCA. Voor meer informatie hierover kun je contact met ons opnemen.

Waarom een VCA opleiding volgen?

Een VCA certificaat is vaak verplicht als je (als werknemer of zzp’er) voor een bedrijf gaat werken als chauffeur. Dit geldt voornamelijk als je te maken heeft met stoffen of locaties waar extra veiligheidsmaatregelen gelden. Daarnaast zijn vrachtwagenchauffeurs en buschauffeurs verplicht om iedere 5 jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Dit is vereist om de vakbekwaamheid te behouden. Het vernieuwen van een VCA opleiding is één van de manieren om dit te doen.

Cursus autolaadkraan code 95

Onze opleidingen voldoen aan alle noodzakelijke erkenningen en worden gegeven door kwalitatief hoog opgeleide en WRM gecertificeerde rijinstructeurs.

Vraag een prijs op

Wat houdt een VCA opleiding in?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het doel van de checklist is om de veiligheid tijdens het werk te waarborgen. Vaak stellen werkgevers of aannemers een VCA certificaat verplicht, maar ook voor vrachtwagenchauffeurs die in een risicovolle omgeving of met risicovolle stoffen werken, is een VCA waardevol. Als je het VCA hebt doorlopen, kun je ervan uitgaan dat je veilig kunt werken, en op de juiste manier rekening kunt houden met risico’s voor gezondheid en milieu.

VCA opleiding volgen bij Wierks

Als vrachtwagenchauffeur of buschauffeur een VCA certificaat behalen? Dan kun je bij ons terecht. Heb je nog vragen over de kosten en de inhoud van de cursus? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden tot nascholing? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Vraag een prijs op

Wij komen zo snel mogelijk op jouw vrijblijvende prijsaanvraag terug!

Prijs opvragen

Direct inplannen

Plan je nascholingscursussen/opleidingen direct in via ons planningssysteem!

INPLANNEN