Bel me terug

de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen zijn het grootste maritieme evenement van Nederland. Honderdduizenden mensen grijpen jaarlijks de kans om een kijkje achter de schermen te krijgen van Europa’s grootste haven: Rotterdam. Het evenement wordt in 2013 voor de 36e keer georganiseerd en vindt plaats op 6, 7 en 8 september. Bezoekers van jong tot oud kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, onder andere genieten van een uitgebreid cultureel programma. In 2012 trok het evenement meer dan 400.000 bezoekers.Transport Compleet 2014
, de vakbeurs voor de totale transportbrache vindt op 2, 3 en 4 september weer plaats in Evenementenhal Gorinchem.

Reeds enige jaren is Wierks Logistieke Opleidingen te vinden op standnummer 173.
Graag zouden wij u verwelkomen op onze stand.

Bent u geinteresseerd dan kunt u ons bellen of via deze link uw gratis e-ticket(s) aanvragen.

e-ticket(s) aanvragen

 

Dit voorjaar heeft de Inspectie van het Onderwijs een uitgebreid 'Staat van de instelling' onderzoek uitgevoerd bij het MBO van het Scheepvaart en Transport College. De Inspectie van het Onderwijs heeft op basis van het onderzoek aangegeven dat de kwaliteitsborging van het onderwijs bij het STC meer dan op orde is en dat er geen risico's zijn voor de kwaliteit van het onderwijs.

Inschatten risico's
Het driejaarlijkse onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs heeft tot doel om de stand van de kwaliteitsborging van de instelling te bepalen en om de risico's voor de onderwijskwaliteit in te schatten. Het onderzoek bestaat uit een analyse van gegevens, een instellingsbreed onderzoek en een kwaliteitsonderzoek bij, in dit geval, vier opleidingen van het STC. Er is door de Inspectie gekeken naar de kwaliteit van het onderwijs en de examinering, de tevredenheid van MBO'ers en medewerkers, de stabiliteit van de organisatie en het management en de financiële continuïteit. Het STC voldoet op alle punten.

Ron Kooren, lid College van Bestuur van de STC-Group is blij met de uitkomsten van het onderzoek: "Dit is een mooie score die recht doet aan alle investeringen die wij de afgelopen jaren hebben gedaan in het verder verbeteren van de kwaliteit van onze docenten, locaties, begeleiding en het lesmateriaal."

Vervoersbedrijf Connexxion hangt een miljoenenclaim van de fiscus boven het hoofd vanwege een omstreden bijscholingstraject voor duizenden buschauffeurs. De opleidingen vertonen volgens de Onderwijsinspectie 'ernstige tekortkomingen', schrijft de Volkskrant woensdag.

Buschauffeurs kregen te weinig les, werden onvoldoende begeleid en hoefden geen tentamens te maken. Dat terwijl Connexxion gebruikmaakte van de Wet vermindering belastingafdracht (WVA) waardoor per werknemer jaarlijks zo'n 2700 euro minder belasting hoeft worden afgedragen, als zij die bijscholen bij een ROC.

De Onderwijsinspectie en Belastingdienst onderzoeken sinds vorig jaar misbruik van de regeling. Bij vijf ROC's zijn ondeugdelijke opleidingen geïdentificeerd. De Inspectie vordert subsidie bij de scholen terug en de Belastingdienst claimt onterechte aangevraagde WVA.